fbpx

Zelfverdediging voor vrouwen

Waarom zelfverdediging?

Leer zelfverdediging en ontwikkel meer zelfvertrouwen met deze serie trainingen.
Voel u zich regelmatig onveilig op straat, onderweg of tijdens het uitlaten van de hond?
Wij leren u hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van fysiek geweld.
Zinloos geweld komt steeds vaker voor, dit kan klein zijn in de vorm van dreiging en wat duwen en trekken of ernstiger als een straatroof of seksueel misbruik.
Dit is iets wat ons grote zorgen baart. En heeft ons gemotiveerd om deze trainingen aan te bieden.
Wij willen u leren hoe u uw vrouwtje kunt staan.

Inhoud van de zelfverdedigingstrainingen

De trainingen bestaan uit het verbeteren van uw weerbaarheid, oftewel het voorkomen van geweld. Verder gaan we een serie technieken aanleren waarmee u zichzelf kunt verdedigen. Ook zult u merken dat u zelfvertrouwen dankzij deze trainingen groeit. Verder besteden we aandacht aan het onderwerp zelfbeheersing.
Uiteraard is er veel ruimte voor vragen en worden de trainingen hier ook op aangepast.

Weerbaarheid

Voorkomen is beter dan genezen. Niet in een situatie komen waar u zichzelf moet verdedigen is altijd de beste optie. 
Uw houding, dus hoe u zichzelf opstelt ten opzichte van anderen, maakt het verschil of iemand u met rust laat of juist overgaat tot geweld.
Bent u iemand die snel naar haar tenen kijkt? Dan zult u sneller slachtoffer worden.
Wij leren u hoe u deze houding kunt verbeteren.
Probeert u zo onopvallend mogelijk te doen? Juist dan valt u op en wordt u makkelijk slachtoffer. Wij helpen u met het stoppen van uzelf weg te cijferen.
Bent u bang onderweg , tijdens het lopen of fietsen? Ook dit valt op. Mensen met verkeerde bedoelingen hebben hier een radar voor. Wij leren u dat u niet bang hoeft te zijn.

Zelfverdediging

Het doel is dus dat u zichzelf niet hoeft te verdedigen. Maar mocht het toch zover komen, dan heeft u een serie makkelijk toepasbare technieken geleerd om uzelf in veiligheid te brengen. Zo leert u bijvoorbeeld te blokken bij trap- en stoottechnieken.
En naast het afweren, leert u ook hoe u iemand naar de grond kunt krijgen.
Iemand die op de grond ligt is immers een stuk minder gevaarlijk en dan heeft u de tijd om weg te gaan.
Ook leren we u hoe u zichzelf kunt bevrijden als iemand u vastpakt. Deze technieken bestaan uit bevrijdingen op pakkingen aan de pols, kleding of bij de keel. Dit klinkt niet heel gezellig, vooral bij de keel pakken niet, maar juist deze aanval is makkelijk te weren. Maar dan moet u  natuurlijk wel weten hoe dat moet.

Verdediging tegen mannen

Fysiek gezien zijn vrouwen vaak minder sterk dan mannen. Hierdoor voelen zij zich vaak zwakker en hebben ze het gevoel weinig tegen de krachten van een man in te kunnen brengen. Dit is onjuist, met de juiste technieken kunt u zichzelf ook tegen grotere en sterkere mannen verdedigen.
Een grote angst voor veel vrouwen is de dreiging van seksueel geweld. Tijdens de lessen besteden wij hier aandacht aan.

Zelfvertrouwen

Als u zelfvertrouwen heeft, straalt u dit uit. Dit feit alleen al maakt dat u minder snel slachtoffer zult worden. Zelfvertrouwen maakt u weerbaar en minder afhankelijk van de oordelen van anderen.

Zelfbeheersing

Uzelf leren verdedigen is één ding, maar zorgen dat u zelf geen anderen beschadigd is minstens net zo belangrijk. Hoe u omgaat met moeilijke situaties maakt het verschil met wat voor reactie u terug kan verwachten. Simpel gezegd: als u iemand op zijn neus stompt omdat hij voordringt bij de kassa, moet u niet raar staan te kijken dat hij of zij tikken terug wil geven.
Tijdens de trainingen leert u hoe u iemand op de grond krijgt zonder diegene daarbij te beschadigen.

Voor wie

Deze trainingen zijn bedoeld voor dames vanaf 18 jaar. Voor meiden onder de 18 bieden we een aparte training aan waarvoor ze zich via onderstaand contactformulier kan aanmelden.
De oefeningen worden aangepast aan de groep en individueel wordt er gekeken naar eventuele blessures. U hoeft niet over een bepaalde basisconditie te beschikken om aan deze trainingen mee te kunnen doen.

Door wie

De trainingen worden gegeven door Andrea Verberkmoes.
Andrea heeft ruim 20 jaar ervaring met ju jitsu / zelfverdediging en is op 9 jarige leeftijd met deze sport begonnen, omdat ze toen regelmatig slachtoffer was van pesters.
Ze heeft al vele zelfverdedigingscursussen gegeven, zowel aan jeugd als aan volwassenen.
Verder is ze 3-voudig Nederlands Kampioene Newaza; dit is de Japanse benaming voor ‘het grondgevecht. Zij kan u dus als geen ander leren hoe u vanuit die grondpositie sterk terug kan komen.

Wanneer starten de volgende trainingen?

Bij interesse kunt u onderstaand contactformulier invullen. Er zijn meerdere startdagen mogelijk, dit wordt ingepland in overleg met de deelnemers.
We werken met een maximum aantal van 8 deelnemers en een minimum van 4.