Pilates

Mindful bewegen

Pilates is een body&mind les, gericht op het hele lichaam. De nadruk ligt op een correcte ademhaling en de juiste balans creëren tussen kracht en souplesse. Hierbij nemen we de buik -, de onderrug – en de bilspieren als centrum van kracht. De les bestaat uit een serie gecontroleerde oefeningen die zorgen voor weerstand tijdens het aanspannen van de spieren. Bij Pilates gaan we uit van de kwaliteit in plaats van de kwantiteit.

Bij Pilates leert u uw lichaam te dragen met uw spieren. Zo zal u merken dat door de oefeningen u minder moeite heeft met rechtop te (blijven) zitten en om stevig te staan.

In de lessen leert u controle te krijgen over de oefeningen en de spieren die deze beweging tot stand brengen. Door deze controle wordt u zich bewuster van uw manier van bewegen. Vaak zijn bepaalde spieren overbelast en andere spieren juist onderbelast. Dit veroorzaakt klachten. Met een stukje bewustwording kunt u lichamelijke klachten voorkomen of zelfs verhelpen. Pilates wordt daarom ook vaak aanbevolen door fysiotherapeuten en chiropractoren.

Wanneer u begint met Pilates adviseren wij eerst een serie één op één trainingen te doen in de vorm van Personal Pilates. Wij leggen u alle basisprincipes uit en leren u de correcte uitvoering van de basisoefeningen aan. De één op één trainingen zijn geen verplichting, maar we merken dat klanten meer uit hun Pilates training halen wanneer zij in het begin extra tips krijgen.

Voor de indoor les heeft u sportkleding en een grote handdoek nodig. Voor de outdoor les heeft u ook nog sportschoenen nodig.

Maandag 09.00 uur – binnen
Maandag 10.00 uur – outdoor
Maandag 19.30 uur – binnen
Dinsdag 18.30 uur – outdoor
Woensdag 18.30 uur – binnen
Donderdag 08.00 uur – binnen
Donderdag 18.30 uur – binnen
Vrijdag 09.00 uur – binnen

De volgende lessen zijn wellicht ook interessant voor u:

Yoga

Personal Pilates

Power 55+

Event Timeslots (8)

Maandag
-
Zaal 2

Maandag
-
Outdoor

Maandag
-
Zaal 2

Dinsdag
-
Outdoor

Woensdag
-
Zaal 2

Donderdag
-
Zaal 2

Donderdag
-
Zaal 2

Vrijdag
-
Zaal 2