Pilates

Pilates is een rustige groepsles, gericht op het hele lichaam. De nadruk ligt op een correcte ademhaling en de juiste balans creëren tussen kracht en souplesse. Hierbij nemen we de buik, de onderrug en de bilspieren als centrum van kracht. De les bestaat uit een serie gecontroleerde oefeningen die zorgen voor weerstand tijdens het aanspannen van de spieren. Bij pilates gaan we uit van de kwaliteit van de oefeningen in plaats van de kwantiteit.

Pilates is een body & mind les. We trainen de body, maar de oefeningen hebben ook een gunstig effect op de mind.

Na een aantal weken merkt u dat u minder moeite hoeft te doen voor een goede lichaamshouding; u beweegt makkelijker en u slaapt beter. Bovendien ontwikkelt u sterkere spieren.

Pilates is voor iedereen toegankelijk. Pilates wordt dan ook veel gebruikt door fysiotherapeuten en chiropractors. Onze methode blijkt hierbij een doeltreffend hulpmiddel te zijn bij revalidatie van cliënten.

Wij adviseren om eerst een serie één-op-één Pilates trainingen te doen in de vorm van Personal Pilates. Tijdens deze serie leggen we u alle basisprincipes uit en leren wij u de correcte uitvoering van alle basisoefeningen. De één-op-één trainingen zijn geen verplichting, maar we merken dan klanten meer uit hun Pilates training halen wanneer zij in het begin extra begeleiding krijgen.

Meer informatie over de Personal Pilates is te vinden via deze link.

De lesgevers zijn Andrea en Diana.

Event Timeslots (6)

Maandag
-

Maandag
-

Dinsdag
-

Woensdag
-

Donderdag
-

Vrijdag
-