fbpx

Braziliaans Ju Jitsu

Wil jij jezelf leren verdedigen? Of wil jij fitter worden? Braziliaans Ju Jitsu is een bewezen effectieve vechtsport die een echt,sportieve uitdaging is en geschikt voor iedereen.

Braziliaans Ju Jitsu (BJJ) is de kunst van je tegenstander in een positie brengen waarin hij of zij moet opgeven door af te tikken. Belangrijk daarbij zijn controle en techniek.

Grondgevecht

BJJ richt zich op het grondgevecht; iemand naar de grond brengen om het daar af maken. Deze vechtsport werd ontwikkeld door de Gracie familie vanuit het judo en traditioneel ju jitsu.
In 1993 werd BJJ voor het eerst bekend over de hele wereld dankzij Royce Gracie en de eerste UFC. Dit toernooi was opgezet om te ontdekken welke vechtsport de meest effectieve was.

Acht deelnemers van allerlei disciplines werden uitgenodigd om voor het eerst in de kooi te vechten zonder regels. De lichtste en zwakste deelnemer Royce won alle rondes door gebruik te maken van BJJ.

BJJ

Bij BJJ wordt er gebruik gemaakt van een grote diversiteit aan technieken en posities, dit maakt het een uitdagende vechtsport, zowel fysiek als mentaal.
Ieder lichaamstype heeft zo zijn voor- en nadelen.
Sommige technieken werken zeer goed bij grotere tegenstanders terwijl andere technieken juist weer geschikt zijn bij kleinere opponenten.
Door de grote diversiteit blijf je continu ontwikkelen in deze mooie vechtsport. 

De training

Iedere training start met een serie solo en duo drills.
Daarna doen we een gedeelte techniektraining.
Iedere maand hanteren we een ander thema; een thema kan een bepaalde positie of techniek zijn.
Dit met als doel om dit thema goed te leren beheersen en te kunnen toepassen tijdens het sparren; we sluiten de training altijd af met een paar rondes sparren.

BJJ draait om jouw eigen persoonlijke ontwikkeling, het kunnen winnen van een ander (tijdens de training) is niet interessant. Tijdens de trainingen leren we van elkaar, we gunnen elkaar kansen zodat iedereen kan blijven leren. Als beginner zul je merken dat gevorderde ju-jitsuka’s de tijd nemen om je extra tips te geven, op deze manier kan je snel meekomen met de groep. 

Kids:

Ook voor kinderen hebben we een les braziliaans ju-jitsu, deze kunnen ze volgen vanaf 9 jaar. Hierbij gelden aangepaste regels, speciaal opgesteld voor kinderen. De voorbereiding op BJJ (judo) is wel te volgen vanaf 4 jaar.

Kleding
Je hebt een gi (judopak) nodig, verder zijn een rashguard en een bitje aanbevolen.
Gi’s zijn via ons te bestellen

Voor beginners die twijfelen of BJJ wat voor hun is hebben we 10 redenen om te starten met BJJ opgesteld. 

Bent je benieuwd of BJJ wat voor jou is, dan kan je via onderstaand contactformulier een proefles aanvragen

Lestijden:
Maandag – 17.00 (kids)
Maandag – 20.30 (Solo Drills, Kracht – en Conditietraining)
Woensdag – 20.30 ( Solo Drills, Kracht – en Conditietraining)
Zaterdag – 10.30 (vrij trainen) Let op. Voorlopig niet mogelijk. Deze vervalt.

Event Timeslots (3)

Maandag
-
Kids 7 t/m 14 jaar

Maandag
-
Zaal 2

Woensdag
-
Zaal 1