fbpx

10 redenen om te starten met BJJ


Braziliaans Ju Jitsu is een bewezen effectieve vechtsport die een echte sportieve uitdaging is en geschikt is voor iedereen!

  1. Zelfverdediging

90% van alle gevechten op straat eindigt op de grond. Wat is er dan beter dan de perfecte tools bezitten waarmee je in die situatie de controle hebt?

  1. Bewezen effectief

BJJ is wereldwijd bekend geworden toen Royce Gracie het eerste UFC toernooi gewonnen had. Tijdens dit toernooi streden de beste vechters van verschillende disciplines tegen elkaar om de titel.

  1. Zelfverdediging voor vrouwen

BJJ is zeer geschikt voor vrouwen omdat je met techniek het gewichtsverschil teniet kunt doen. Beheers je de basis, dan heb je een zeer groot voordeel op mensen die geen idee hebben van wat grondvechten is. 

  1. Geschikt voor iedereen

Bij BJJ draait het om de controle. Bij deze sport wordt er niet op elkaar geslagen zoals bij andere full contact sporten. Verder leer je de technieken die passen bij jouw lichaamsbouw. Hierdoor is BJJ zeer geschikt voor mannen, vrouwen, kinderen, jong en oud. 

  1. U wordt er fit van

Tijdens de BJJ training train je jouw lichaam, zonder dat je jezelf hier bewust van bent.
Je probeert controle te houden tijdens het sparren terwijl de ander dit ook probeert. Hierdoor word je uitgedaagd om alles te geven. 

  1. Gewicht verliezen

BJJ is een prima manier om gewicht te verliezen. Je verbrandt veel calorieën tijdens een training. 

  1. Lichaamsbeheersing

Bij BJJ leer je enorm veel over jouw eigen lichaam en hoe je dit kunt inzetten tegenover iemand anders. BJJ wordt vaak ‘human chess’ genoemd. Elke beweging leidt weer tot een vervolgbeweging en eindigt in een overgave wanneer iemand een beslissende beweging weet te maken. 

  1. Vriendschap

BJJ is een teamsport. Je hebt elkaar nodig om beter te worden.
In tegenstelling tot veel andere vechtsporten wisselen BJJ-beoefenaars veel technieken uit. 

  1. Het is leuk om te doen.

BJJ heeft enorm veel diepte. De basistechnieken leer je in een paar maanden, maar je kunt vele jaren doorgaan om alle facetten van de sport daadwerkelijk te leren.
Je start jouw ‘gameplan’ met een aantal basistechnieken en breidt deze vervolgens steeds een stapje verder uit. 

10. Zelfvertrouwen
Je leert jezelf verdedigen, je wordt fit, jouw lichaamsbeheersing wordt beter en je hebt er een nieuwe vriendenkring bij. Maar uiteindelijk voel je jezelf vooral goed omdat je dit allemaal heeft bereikt en nog veel meer kunt bereiken


Wil je BJJ eens zelf ervaren?
Via onderstaand contactformulier kun je een proefles aanvragen.